Naha Urang Sarerea Kedah Hariwang Ka Parobihan Iklim Di Alam Dunia Ieu, Hayu Urang Emutan Sasarengan

gimanadotkom – Ampir sadayana ngagaduhan pendapat ngeunaan parobihan iklim. Sareng aya bénten-béntenna antara sadaya pendapat éta. Sadayana satuju kana hiji hal: perubahan iklim memang aya.

Tapi upami anjeun naroskeun sabab-sabab anu nyababkeun perubahan iklim, anjeun bakal ningali béda anu gedé. Panilitian ku EenVandaag nunjukkeun yén henteu kurang tina saparapat wargi Walanda henteu ningali parobihan iklim akibat tina kalakuan manusa-manusia di bumi.

Kuring miharep pikeun ngahontal grup éta kalayan téks ieu ogé. Jalma-jalma anu sok disebut panolak iklim.

Kuring bakal ngamimitian langsung dina salah sahiji hal anu paling kontroversial, nyaéta papanggihan yén pemanasan global disababkeun ku manusa2. Dicarioskeun yén panilitian anu mana ieu ditepikeun salaku masihan henteu saé. Ieu studi ku élmuwan iklim Cook et al. Élmuwan iklim bakal kaasup ti panilitian ieu. Hayu urang tingali sacara langkung caket dina hal ieu. Saha waé anu dikaluarkeun tina panyelidikan Cook? Walerna nyaéta : élmuwan iklim anu TEU nalungtik panyababna perubahan iklim. Tina sadaya élmuwan iklim anu DO nalungtik panyababna perubahan iklim dinten ayeuna sahingga dikonsultasi ku Cook – 97% ngaku yén parobihan iklim disababkeun ku manusa.

Titik kadua : aya jalma anu henteu percanten ka pangungsi iklim. Aranjeunna yakin teu tiasa dibayangkeun yén parobihan iklim maksa jalma-jalma kabur. Urang tiasa nalungtik titik ieu ku ningali salah sahiji akibat utama parobihan iklim. Pemanasan global, naha disababkeun ku manusa atanapi henteu, nyababkeun, diantarana waé, naékna tingkat laut.

Pikeun wargi Walanda ieu henteu langsung katingalina janten masalah anu teu tiasa direngsekeun. Barina ogé, urang masih tiasa ningkatkeun kasadaran. Biayana seueur pisan, sanes artos alit, tapi teras urang tetep tetep garing bari.

Hasilna, jalma-jalma kedah ngalih ka tempat anu teu aya handapeun cai. Sababaraha urang bakal ngungsi ka Walanda sareng jalma-jalma ieu bakal janten pangungsi iklim.

Tah sakitu weh heula bilih olab

FFF

Giga Media NUsantara @ 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!